Cítite tú vôňu?
Dnes vám ukážeme, ako si doma pripraviť fantastické chrumkavé bagety, po ktorých neostane ani omrvinka.
Čo budeme potrebovať?
- 1 šálka vlažnej vody
- 2 a ¼ čajovej lyžičky sušeného droždia
- 3 a ½ šálky polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky soli
Ako postupovať?
Vo veľkej mise zmiešame droždie so šálkou vlažnej vody a necháme 5 minút odstáť. Potom pridáme 3 šálky múky, soľ a cesto miesime, kým nie je hladké a jemné. Cesto vytvarujeme do okrúhla a vložíme do vymastenej misy, prikryjeme ho a necháme približne hodinu kysnúť.
Následne cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých vytvarujeme 2 asi 30 cm valčeky. Valčeky položíme na papier na pečenie asi 10 cm od seba.
Valčeky prikryjeme a rúru si predhrejeme na 200 °C. Kým sa rúra predhrieva, cesto ešte trochu podkysne. Tesne pred vložením do rúry narežeme rýchlymi pohybmi ostrým nožom horný povrch bagety, aby získala pri pečení svoj charakteristický vzhľad.
Hneď po vložení do rúry znížime teplotu na 190 °C a pečieme, kým bagety nie sú zlatisté (20-30 minút). Keď sú bagety hotové, vyberieme ich z rúry, poprášime vodou a necháme vychladnúť na mriežke.
Zdroj: tablespoon.com