Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ovocie a zelenina sa balkónov neboja

Pestovanie rastlín v záhrade nie je nikomu žiadnou záhadou. Ale čo tak pestovanie rastlín na balkóne? Balkóny majú v dnešnej dobe mnoho využití a jedným z nich je aj črepníková záhradka. Poďte s nami teda pozrieť, čo si môžete s radosťou vypestovať aj mimo záhrady v bežnom črepníku.

Paradajky

Neodmysliteľnou súčasťou mnohých jedál sú práve paradajky. Sú fantastické čerstvé a rôznorodosť ich odrôd je skutočne unikátna. Stačí aby ste si vybrali tie správne planty a zasadili do kvetináčov. Bez problémov sa vám paradajky ujmú na hociktorom slnečnom balkóne.

Jahody

Aróma jahôd je podľa mnohých zdrojov tou najzložitejšou a patrí medzi najunikátnejšie. Nedá sa len tak ľahko umelo vytvoriť. Prečo si tak nádhernú vôňu nedopriať aj na balkóne? O chuti ani nehovoriac! Jahody sú známe tým, že kľudne porastú aj z bežných črepníkov či závesných košíkov.

Bylinky

Práve bylinky sa s priestormi balkónov najlepšie priatelia. Ich využitie začína pri rôznych jedlách a pokračuje cez miešané nápoje až po liečivé tinktúry. Skúste si zasadiť napríklad tymian, šalviu, pažítku či rozmarín.

Zdroj: gardnersworld.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.