Spôsobov, ako nakrájať zrelé mango, je veľa. My vám ponúkame 5 z nich. Sú jednoduché, kreatívne a v kuchyni po šúpaní a krájaní tohto exotického ovocia neostane lepkavá spúšť.
Mango sa konzumuje bez šupky a nikdy sa nezapíja vodou. V opačnom prípade by sa mohli dostaviť nepríjemné kŕče v žalúdku. Po konzumácii manga sa treba napiť najskôr o dve hodiny.
Má prívlastok „kráľovské ovocie“ a pochádza z južnej Ázie, kde existuje viac ako 400 jeho odrôd. Môže byť malé, veľké, žlté, oranžové, červené alebo zelené. Ak nestihne dozrieť na regáloch v obchodoch, stačí ho vraj na tri dni vložiť do tmavej papierovej tašky.
Dôvody, prečo si ho z času na čas dopriať? Zbavuje stresu, posilňuje imunitu, trávenie, robí službu pleti aj vlasom a v neposlednom rade je chutným afrodiziakom!
Takto si ho rýchlo a bezpečne nakrájate! 🙂
Zdroj: YouTube.com