Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zbláznili sa? Prečítajte si, aké mená dali rodičia svojim bábätkám!

V hlavnej úlohe pandémia.

Corona Kumár, Covid Marie či Lockdown!

Aj tieto nevšedné mená sa rozhodli dať niektorí rodičia svojim bábätkám. Zjavne ich neovplyvnila ani skutočnosť, že ich ratolesť bude mať až do konca svojho života pamiatku na pandémiu, na ktorú by celý svet najradšej zabudol.

Meno Covid Marie vybrali pre svoju dcéru Colline Tabesová a John Tupas. Zdravé dievčatko sa narodilo 13. apríla vo filipínskom meste Bacolod. Rodičia vraj chceli výberom tohto netradičného mena podľa vlastných slov prejaviť vďačnosť. „Toto (ochorenie) COVID-19 spôsobilo na celom svete veľké utrpenie… Chcel som však, aby nám jej meno pripomínalo, že COVID nám nepriniesol len utrpenie. Napriek všetkému sme boli požehnaní,“ povedal po pôrode 23-ročný otec. Priznal však, že sa výber mena nestretol s pochopením verejnosti a on sa stal terčom kritiky na sociálnych sieťach. Názor na meno však nezmenil. „Mohla by zažiť šikanovanie, ja však svoju dcéru naučím, ako byť dobrým človekom,“ povedal a dodal, že s partnerkou o vybranom mene ani po kritike nepochybovali.

Podobný nápad mali aj dve matky, ktoré rodili na juhovýchode Indie. Svoje deti pomenovali Corona Kumár (chlapec) a Corona Kumárí (dievča). Inšpiroval ich lekár pracujúci v nemocnici, kde rodili. „Povedal som im, že by to mohlo pomôcť zvýšiť povedomie o tejto chorobe a odstrániť stigmu, ktorá ju obklopuje… Na moje prekvapenie s tým súhlasili,“ uviedol.

Obdobne rozmýšľala aj dvojica rodičov – robotníkov, ktorí počas pandémie uviazli na severovýchode Indie, tisíce kilometrov od svojho domova v štáte Radžastan. Svojmu synovi sa rozhodli dať meno Lockdown. Odkazuje vlastne na obmedzenia pohybu zavedené v dôsledku „koronakrízy“. „Pomenovali sme ho Lockdown, pripomínajúc si všetky problémy, ktorým sme v tomto ťažkom období museli čeliť,“ povedal pre miestne médiá otec Sandžaj Bauri.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.