Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Túto rastlinu vypestuje doma každý

Nenáročná izbová rastlina pre každého

Trvácna rastlina – Zamiokulkas, patrí medzí obľúbené izbové rastliny. Pochádza z východných až tropických oblastí z Afriky.

Rastlinka má netradične dužinaté stonky, s nepárnym počtom lesklých listov. Listy majú tmavozelenú kožovitú štruktúru. Pri vhodných podmienkach dokáže Zamiokulkas vyrásť až do jedného metra a považuje sa za takú prírodnú čističku vzduchu.

Starostlivosť

Zamiokulkas uprednostňuje slnečné miesta, ale nemôže na neho svietiť priame slnko. Ideálny je polotieň, pokojne môžete rastlinu dať na zem do kúta a pekne oživí priestor. Izbová teplota by nemala dlhodobo prekročiť 20°C, ale vydrží aj mierne ochladenie, no nie menej ako 15 °C. Vyhnite sa miestu, kde býva silný prievan.

Rastlinku Zamiokulkas nechajte žiť vlastný život, je potrebné jej dodávať zálievku. Tá musí byť pravidelná, no je dôležité nechať substrát poriadne preschnúť. Takže stačí polievať raz za 1-2 týždne. V tomto prípade platí, že Zamiokulkas sa lepšie vysporiada so suchou pôdou než s premočenou. Rastlinu môžete raz za čas orosiť rozprašovačom alebo osprchovať.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.