Vyskúšajte nepečený a svieži cheesecake
Potrebujete:
- 1 šálka pomletých maslových sušienok
- 500 g krémového syru (mascarpone)
- 1/2 čl soli
- 3 PL krupicového cukru
- 1/3 šálky limetkovej šťavy
- 1/2 šálku smotany na šľahanie
- 2 čl limetkovej kôry
- 1/2 čl vanilkového extraktu
- 5 pl roztopeného masla
- 1 konzerva kondenzovaného mlieka
Do misky si dáme sušienky, krupicový cukor a soľ. Premiešame a pridáme roztopené maslo. Zmes dáme do formy a utlačíme, potom dáme do chladničky na polhodinku.
Mascarpone vymiešame s kondenzovaným mliekom a mixujeme 5 minút. Pridáme limetkovú šťavu, vanilkový extrakt, kôru a premiešame. V druhej miske si vymiešame smotanu na šľahanie a primiešame do limetkového krému. Celý krém poriadne premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Dáme na noc do chladničky a na druhý deň môžeme dozdobiť.