Recept na domáce rezance do nedeľnej polievky
Jednoduchý recept na domáce rezance, ktoré môžete použiť do vývaru.
Budeme potrebovať:
- 150 gramov polohrubej múky
- 1 celé vajíčko
- Trochu soli
- Trochu vody
Postup:
Na dosku si spravíme kopček z múky, do ktorého spravíme jamku. Do jamky rozbijeme vajíčko, osolíme a pripravíme si pohár s vodou. Rukami si vymiesime cesto a vodu pridávame podľa potreby. Cesto nemôže byť tuhé, ale ani lepkavé. Dosku treba mať stále pomúčenú, aby sa na ňu nelepilo cesto. Cesto začneme vaľkať, no treba ho mať stále posypané múkou, aby sa nelepilo na valček. Vyvaľkáme ho na tenký plát, cca 2-3 mm hrubý. Nakrájame na štvorčeky a necháme usušiť na 10 minút. Presušené cesto potom cez strojček na rezance prekrojíme alebo ak nemáme, môžeme aj kuchynským nožom. Narezané rezance varíme vo vriacej solenej vode do zmäknutia.