Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Recept na tradičný Grécky obed – chutná Musaka

Vyskúšajte pripraviť tradičnú pochúťku z Grécka

Budeme potrebovať

  • 400 g mletého mäsa
  • 400 ml mlieka
  • 600 g zemiakov
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • soľ, korenie, muškátový orech, mletá škorica
  • olivový olej

Postup:
Nakrájame si na drobno cibuľu a cesnak. Ošúpané zemiaky, cuketu a baklažán nakrájame na 0,5-1 cm plátky. Na panvici si osmažíme cibuľu, cesnak, postupne pridáme mleté mäso a orestujeme. Dochutíme muškátovým orechom, škoricou, korením a soľou. Restujeme dokým mäso nechytí farbu. Napokon zalejeme paradajkami a dusíme polhodinku, prípadne podlejeme vodou.

V druhom hrnci si spravíme zásmažku, zalejeme trochou mlieka a postupne dolejeme zvyšok mlieka. Dochutíme koreninami zo surovín. Vytvorí sa nám bešamelová omáčka, ktorú prepasírujeme cez sitko.

Zemiaky, cuketu a baklažán osušíme a opečieme na panvici na oleji. Jenskú misu alebo hlboký plech vystelieme dochutenými zemiakmi a robíme poschodia z cukety a z baklažánu. Na vrch dáme dusené mleté mäso s paradajkami a zalejeme bešamelom. Vložíme do rozohriatej trúby (na 180 stupňov) a zapekáme 45 minút dokým bešamel nezhnedne.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.