Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

4 tipy na chutné a zdravé raňajky

Už máte po krk klasických raňajok ako sú párky alebo pečivo s maslom? Vyskúšajte tieto tipy.

  • Čedarová praženica s muškátovým orechom

Na panvici si rozohreje maslo a pridáme na jemno nakrájanú malú šalotku. Keď chytí zlatú farbu, pridáme 2 vajíčka a znížime teplotu. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Po chvíli pridáme nastrúhaný syr a môžeme aj trochu smotany. Za stáleho miešania praženia zhustne a bude mať krémovú konzistenciu. Na koniec posypeme vňatkou alebo pažítkou.

  • Banánovo-ricottové lievance

2 vajíčka si vyšľaháme do peny spolu s balením ricotty. Pridáme jeden banán na osladenie. Premiešame spolu so škoricou, s citrónovou kôrou a lyžičkou arašidového masla. Preosieme si múku a kypriaci prášok do 100 ml mlieka. Všetky ingrediencie premiešame spolu a vznikne nám stredne husté cesto. To potom lejeme na maslom potretú panvicu a tvoríme lievančeky. Tie opekáme dokým nemajú zlatú farbu. Môžeme podávať s ovocím alebo arašidovým maslom.

  • Jogurtová ovsená kaša

30 gramov ovsených vločiek opražíme na panvici na sucho a pridáme mlieko. Premiešame, pridáme jogurt, konopné semienka, lyžičku medu a oriešky. Po uvarení ozdobíme čerstvým ovocím a máme hotovo.

  • Tuniaková nátierka so syrom

Tuniaka z konzervy dáme do misky (bez šťavy), nadrobno posekanú cibuľku, nastrúhanú mozzarellu alebo ricottu. Premiešame, dochutíme korením a soľou. Podávame s celozrnným pečivom a môžeme dozdobiť žeruchou alebo pažítkou.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.