Slovensko je známe prípravou mäsa na rôzne spôsoby. Rezne sú jedným z veľmi obľúbených spôsobov prípravy.
Klasický viedenský rezeň vie dnes urobiť snáď každý. Skúšali ste však už ten holandský? Jeho chuť je veľmi zaujímavá aj vďaka syru Gouda. Na recept budete potrebovať:
- 750 g mletého bravčového bôčiku
- mlieko na namočenie mäsa
- 200 g syru Gouda
- 1 vajce
- čierne mleté korenie
- soľ
- a na trojobal: hladkú múku, vajce, strúhanku
Postup je jednoduchý. Mleté mäso namočte do mlieka, premiešajte, prikryte a nechajte cez noc v chladničke. Nasledujúci deň mlieko zlejte. K mäsu pridajte syr, korenie, soľ a vajce. Zo zmesi vytvarujte rezne v tvare menších fašírok. Mäso obaľte v trojobale a dajte smažiť ako klasické rezne. Podávajte so zemiakmi.
Máte po sviatkoch prievan v peňaženke? Nevadí! Zaplatíme vám účty na celý rok! Iba za 1 SMS