Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

6 najčastejších typov pečiva a ich zloženie

Každý typ pečiva má iné zloženie. Niektoré sú pre naše telo lepšie, iné horšie. Viete, aké pečivo by ste mali jesť?

Biele pečivo patrí snáď medzi to „najhoršie” v zdravej strave. Je z bielej múky. Z tej sú odstránené všetky zrná plné dôležitých látok pre telo.

Rovnako na tom je aj tmavé pečivo. Má podobné zloženie ako biele, je len zafarbené. Farbu najčastejšie robí karamel, slad či čakanka.

Pri grahamovom nie je veľký rozdiel. K bielej múke sa pridajú otruby.

Cereálne a viaczrnné pečivo síce obsahuje rôzne druhy zŕn, no je stále z bielej múky.

Posledným typom je celozrnné. Tento typ pečiva je väčšinou zo 70 % z celozrnnej múky. Ak sa chcete vyhnúť bielemu pečivu, hľadajte celozrnné pečivo. Niekedy je to celkom kumšt.

Máte po sviatkoch prievan v peňaženke? Nevadí! Zaplatíme vám účty na celý rok! Iba za 1 SMS

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.