Mnohé rodiny si Silvester bez kapustnice nevedia predstaviť. Ak ju idete robiť aj vy, vyskúšajte jeden z týchto chutných receptov.
Klasika, ktorou nič nepokazíte
Klasická kapustnica je snáď tá najlepšia. A čo na ňu budete potrebovať?
- 2 kg kyslej kapusty
- 1 kg bravčové pliecko
- 700 g klobásy
- 150 g sušené hríby
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 litre vody
- korenie na dochutenie – čierne mleté korenie, mletá paprika, rasca, bobkový list, celé čierne korenie, soľ
Na oleji si opražte nakrájanú cibuľu. Následne k nej pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané pliecko. Všetko nechajte dusiť. Následne pridajte lyžicu mletej papriky, premiešajte a odstavte.
K zmesi pridajte kapustu, mleté čierne korenie, hríby, soľ, rascu a bobkový list. Všetko zalejte vodou a varte približne hodinu. Pridajte klobásu a varte ďalších 30 minút. Podávajte s kyslou smotanou.
Netradične so slivkami a chilli
Chcete niečo netradičné? Do svojej klasickej kapustnice pridajte chilli a sušené slivky. Vďaka slivkám kapustnica nadobudne príjemnú sladkavú chuť. Chilli dodá kapustnici pikantnosť.