To, aké jedlo máte počas Vianoc na stole, sa odvíja od tradícií. Tie sa rôznia rodina od rodiny. V niečom sú však tradície predsa len rovnaké. Ako vyzerá bežné vianočné menu v slovenskej rodine?
Polievka
Väčšina slovenských rodín si na Vianoce nevie odpustiť kapustnicu. Tá sa robí na mnoho spôsobov. Základ je však stále ten istý. Okrem nej sa objavuje aj šošovicová či hubová polievka.
Hlavný chod
Hlavný chod je vo väčšine rodín vo forme ryby. Kapor je síce stále obľúbený, no pomaly ho nahrádzajú iné druhy rýb. Losos či rybie prsty si na naše stoly našli cestu už dávno. Niektorí namiesto ryby pripravujú počas Vianoc mäso.
Sladká bodka na záver
A okrem polievky či hlavného chodu nesmie chýbať niečo sladké. Okrem vianočných koláčikov robia mnohé rodiny aj makové šúľance či pupáčiky. Tie sa servírujú pokvapkané medom.