Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Taliansky politik odmieta jesť známy orieškový krém. Toto je jeho dôvod!

Taliansky politik Matteo Salvini chce bojkotovať orieškovo-čokoládový krém Nutella, keďže neobsahuje 100-percentné talianske ingrediencie.

„Zmenil som postoj, pretože som zistil, že Nutella používa turecké lieskové oriešky a radšej pomáham spoločnostiam, ktoré používajú talianske produkty,“ argumentoval Salvini. Dodal, že ak tým pomôže talianskym farmárom, radšej bude konzumovať talianske produkty.

Salvini (46) rád prostredníctvom sociálnych sietí zverejňuje príspevky svojich stravovacích návykov a známy orieškový krém sa často objavuje na fotografiách uverejnených na jeho účtoch na Twitteri a Facebooku.

Výrobca krému je najväčším nákupcom lieskových orieškov na svete. Samotná talianska produkcia lieskovcov „mu“ však nestačí. Rovnako ani všetci talianski výrobcovia cestovín nepoužívajú pšenicu výlučne z Talianska, pretože také množstvo pšenice krajina neprodukuje.

Podľa údajov Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) pochádza z Turecka viac ako 70 percent celosvetovej produkcie lieskových orieškov, z Talianska takmer 20 percent.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.