Cez víkend aj počas pracovného týždňa stavíme, čo sa raňajok týka, na klasiku.
Sladké alebo slané pečivo, k tomu šunka, syr, maslo alebo marmeláda.
Počas pracovného týždňa takto raňajkuje až 57 percent Slovákov.
Cez víkend si asi tretina pripraví teplé raňajky, čiže praženicu, vajíčko, párky alebo toasty.
Zdravé raňajky, ako sú cereálie, šalát, jogurt alebo müsli, jedáva počas týždňa pätina z nás, ale cez víkend už len jeden z ôsmich.
Mladí ľudia raňajkujú výrazne zdravšie a pijú menej kávy. Starší dávajú prednosť najmä teplým raňajkám.
K raňajkám popíjame najčastejšie kávu alebo čaj.
Kávu si vyberajú prevažne ženy, približne o polovicu častejšie ako muži.
Zdroj: TASR