Pravidlo „jesť trikrát denne“ je len mýtus. Až 54 % ľudí na Slovensku totiž jedáva aspoň 4-krát denne.
Počas pracovného týždňa raňajkujeme najčastejšie pečivo alebo müsli. K raňajkám si doprajeme kávu, ktorú preferujú najmä ženy.
Nedeľný obed si väčšina Slovákov spája so slovom vývar, teda nedeľná hovädzia alebo kuracia polievka.
Vyprážaný rezeň so šalátom, pečené kura s ryžou alebo iné „mäso s prílohou“ strácajú na popularite.
7 z 10-tich Slovákov by chcelo zdravšie stravovať.
40 % si myslí, že by mali obmedziť chipsy a krekry, ale 60 % by rado z jedálnička vypustilo sladkosti a dezerty.
Hovoria o tom výsledky reprezentatívneho prieskumu, ktorý zrealizovala agentúra 2muse v októbri 2019.
Zdroj: TASR