Slováci minuli vlani na obedy denne v priemere 5 eur a 80 centov.
V porovnaní s rokom 2017 je to o 20 centov viac. Dáta vychádzajú z Ticket Restaurant Card Indexu, ktorý vznikol z reálnych útrat zamestnancov za obedy v reštauráciách. Ceny zahŕňajú nielen jedlo, ale aj občerstvenie a kávu.
Zaujímavý je najmä fakt, že Bratislave, kde sú v priemere najvyššie platy (1 336 eur), nepatrí prvá ani druhá priečka, keď sa jedná o sumu minutú na obed. Prvenstvo má Trnavský kraj, kde boli výdavky najvyššie, a to 6 eur a 56 centov. Druhé miesto patrí Nitrianskemu kraju, kde ľudia minuli na obed približne 6 eur a 47 centov.
Najmenej platili vlani za obed ľudia v Prešovskom kraji, a to 5 eur, kde sú zároveň aj najnižšie priemerné platy v rámci slovenských regiónov (841 eur).
Zdroj: TASR