Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vyrobte si sami: Domáce masky na vlasy

Kadernícke služby priamo u vás doma

Pri pravidelnej starostlivosti o vaše vlasy by ste nemali zabúdať na masky, ktoré vyživia vlasy a ľahko si ich pripravíte aj doma. Príroda nám našťastie ponúka veľké množstvo surovín, ktoré máme doma a vieme ich použiť na tvorbu masky.

Olivová maska na suché a zničené vlasy
Pokiaľ máte suché a lámavé vlasy, tak odporúčame si vyrobiť masku z jedného vajíčka a dvoch polievkových lyžíc olivového oleja. Ingrediencie zmiešajte, naneste na celú dĺžku vlasov a zabaľte do potravinovej fólie. Po polhodine odstráňte a poriadne umyte. Takáto maska je dobrá aj proti lupinám.

Banánová maska
Rozmixujte celý banán a pridajte 2 lyžice medu, 2 lyžice kokosového oleja a 1/2 šálky plnotučného mlieka (prípadne bieleho jogurtu). Naneste na celé vlasy a po polhodine zmyte šampónom.

Maska na hydratáciu suchej pokožky hlavy a proti štiepeniu
Zmiešajte v pomere 1:1 ricínový olej a olivový (prípadne kokosový) olej a naneste na celú dĺžku vlasov ale aj na pokožku hlavy. Po 15 minútach poriadne vymyte.

Medová maska na suché končeky a citlivú pokožku hlavy
Spojte lyžicu medu s lyžicou olivového oleja a jedno žĺtko. Naneste na končeky alebo na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť 20 minút v teple. Potom dôsledne opláchnite.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.