Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

“Až sa mi chlpy zježili.” Rôznymi depiláciami tomu zabránite

Leto. Obdobie slnka, tepla, vody a odhalených tiel. A niekedy i neestetických chlpov. Porazte ich. Poznáme viaceré spôsoby depilácie.

Holenie žiletkou – najjednoduchší, najrýchlejší a najmenej bolestivý spôsob. Na druhej strane má krátkodobý efekt. Už na druhý deň chĺpky vyrastajú, svrbia a pichajú.

Depilačný krém – rýchlo, jednoducho a lacno rozpustí keratín chĺpku tesne pod pokožkou a vy ho potom len zmyjete. Koža zostane hladká. Nevýhodou je, že predsa len je to chemikália a nemali by sme prekročiť dobu pôsobenia.

Vosk – rýchlym strhnutím voskového papiera nestihnete pocítiť bolesť. Chlpy rastú pomalšie a zjemňujú sa. Ak voskové pásiky budete odtŕhať pomaly, bolesť bude výrazná.

Elektrické epilátory – malé pinzety postupne trhajú chĺpky, ktoré následne rastú pomalšie. Môžete sa holiť nasucho alebo aj vo vani. Táto procedúra je tiež značne bolestivá, najmä pri prvej aplikácií.

IPL (intenzívne pulzné svetlo) – pri tmavých chĺpkoch je odstraňovanie účinnejšie, pri bledých sa výsledky dostavia oveľa neskôr. Výhodou je bezbolestnosť.

Laser účinne zbavuje nežiadúcich chlpov. Cena zákroku však býva vyššia a treba ho opakovať minimálne päťkrát.

Ktorý spôsob si zvolíte vy?

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.