Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dana Heribana poznáš najmä ako herca, no vedel si, že aj spieva? Takto znie jeho nový album!

Na Slovensku máme nespočetné množstvo talentov. Dano je jedným z nich.

Herec a hudobník Dano Heriban vydal vo vlastnom vydavateľstve pred niekoľkými dňami svoj v poradí piaty štúdiový album O2H. Slovná hračka v názve albumu Odvaha je otočením chemického vzorca vody H2O. Vypočuj si všetky pesničky, ktoré sa dostali na album.

„Tak, ako je pre život a telo človeka dôležitá a nenahraditeľná H2O, pre ľudskú dušu, jej výživu a rast, je v istých obdobiach nášho života potrebná osobná O2H. Je hnacím motorom dôležitých rozhodnutí, ktoré formujú našu životnú cestu,“ povedal o názve a dodal: „Je to odvaha žiť, tvoriť a vypovedať o tom po svojom. Odvaha osloviť najlepších hráčov, ale aj najlepších poslucháčov.“

https://open.spotify.com/album/2kfbPWfCU1pcyVJBL3SIg2

Na albume je desať autorských skladieb Dana Heribana, ktorý napísal hudbu a texty, okrem textu skladby Hodina nočného pokoja, ktorá je zhudobnenou básňou Joža Urbana zo zbierky Malý zúrivý Robinson. Výnimočným hosťom albumu je Danova manželka Kamila Heribanová, ktorej spev zaznie v intímnej skladbe O2H. Tá je titulnou skladbou a pointou celého albumu.

Album O2H je vážnou a zmysluplnou výpoveďou o osobnom vnútornom prežívaní každodenného života

„Album je o odvahe zachytiť a kvalitne umelecky vysloviť svoje postoje a postrehy o hlbokých krízach tohto sveta. O vojnách, pandémii, bipolarite sveta, ktorú podporujú sociálne médiá a hlavne závislosť na nich, o klimatických problémoch a mnohých ďalších, ktoré sú denne okolo nás a v nás. Zároveň je o vnútornej sile a hľadaní zmyslu a sily na prekonávanie osobných životných skúšok ako sú choroby, výchova detí, chod rodiny, zveľaďovanie vzťahov či únava,“ povedal o albume umelec.

Videoklip k skladbe Hodina nočného pokoja nakrútil režisér Dano Laurinc. Nakrúcalo sa začiatkom decembra v bratislavských exteriéroch a okrem Dana a hudobníkov sa v ňom predstavia Danovi hereckí kolegovia Janka Kovalčíková, Romana Van Dang, Eva Pavlíková, Braňo Bystriansky, Juraj Kemka, Adam Bárdy, Andrea Sabová a Victor Ibara.

Dano so svojou skupinou pripravuje koncertnú podobu nového albumu, ktorú divákom a fanúšikom predstaví na budúci rok.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.