Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Peter Juhás zverejnil nádherný vianočný duet s Luciou Večeřovou, ktorý v sebe nesie dôležité posolstvo

Pieseň Dobrý Skutok sa stala hymnou charitatívneho projektu.

„Nepomôžeš síce všetkým, ale všetci môžu pomôcť niekomu,“ to sú slová Ronalda Regana, ktoré sa stali hlavnou myšlienkou a súčasťou textu novej vianočnej skladby z dielne slovenského speváka Petra Juhása. Mladý pesničkár naspieval pieseň Dobrý Skutok s českou kolegyňou Luciou Večeřovou. Novinku, ktorá podporuje charitatívny projekt, vypustil do sveta prostredníctvom videoklipu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„K tejto spolupráci ma oslovil Matúš Pojezdala z projektu Pomoc cez okno, ktorý sa ma spýtal, či by som nemal chuť zhudobniť myšlienku pomáhania druhým. Takú, ktorá by bola vo vianočnom duchu a zároveň by bola použitá ako hymna tejto skvelej charitatívnej akcie,“ spomína Peter Juhás na zrod novej piesne.

„Po minuloročnom spustení dobročinného vianočného projektu, keď sme pomáhali niekoľkým detským domovom, sme sa tento rok rozhodli pomôcť štyrom rodinám v núdzi, a to finančným darom vo výške 2000 eur, ktorý poputoval každej rodinke. Týmto počinom chceme ukázať, ale aj inšpirovať ďalších ľudí, že všetci, i keď malým kúskom, môžeme pomôcť ľuďom zlepšiť ich životnú situáciu,“ vysvetlil Matúš Pojezdala myšlienku charitatívneho projektu.

Vianočnú prvotinu, ktorú Peter Juhás vydal, zložil i otextoval samotný spevák. „K zneniu tejto piesne ma inšpirovala túžba pomáhať druhým. Konať dobré skutky a len tak šíriť dobro. Ak by sme k tomuto pristúpili takto všetci, určite by nám tu bolo spolu lepšie. Je to taktiež moja prvá vianočná skladba, tým som sa snažil zatiaľ dosť úspešne vyhýbať, ale myslím, že keďže je to s dobrým úmyslom, tak prišla v správny okamih,“ približuje muzikant význam piesne vo svojom ponímaní.

​Keďže ide o česko-slovenský projekt, na pomoc si prizval kolegyňu zo susedných Čiech. „Trúfol som si napísať dvojjazyčný song, ale myslím, že v nálade, v akej bola skladba napísaná, bolo viac než vhodné, aby z toho vznikol duet. V piesni sú dosť vysoké party v ženskom vokále a tak mi napadla Lucka Večeřová, s ktorou sme kamaráti z The Voice 2019, kde sme boli spolu v jednom tíme Janky Kirschner,“ vraví spevák.

„Peter je pro mňa hudobným vzorom a je to veľmi dobrý človek. Keď mi navrhol spoluprácu na charitatívnom projekte, nemusela som o svojom rozhodnutí premýšľať. Bolo jasné, že do toho idem! Spoločne sme sa pesničku učili, premýšľali sme, ako ju naspievať tak, aby vyznela čo najlepšie,“ pochvaľuje si spoluprácu speváčka.

Videoklip zachytáva rodinky, ktoré budú mať krajšie Vianoce vďaka projektu Pomoc cez okno

„Hlavnými hrdinami videa sa stali Mary Ann z Galanty, dievčatko s ojedinelou chorobou, ktorou trpí cca 500 ľudí na svete. Andrejka Hanáková, ktorej mentálny vývoj sa zastavil v 9. roku života a Jirka Hanák, ktorý je na lôžku a vyžaduje neustálu starostlivosť. Ďalšou rodinou, ktorej sa dostalo, sú Zlámalovci, ktorých maminka po nehode ostala na vozíčku a deti sa starajú o maminu, keďže otec ich opustil. Poslednými hrdinami je rodina Jacobiových. Rodičia sa krátko po narodení dcérky dozvedeli, že má ojedinelú genetickú poruchu, ktorá je taktiež neliečiteľná a bude ju sprevádzať celý život,“ predstavuje spevák bojovníkov, ktorí sa vo videoklipe objavujú. „Samotný klip ukazuje svetlé stránky nezištnej pomoci. To, ako ľudia vedia aj napriek nepriazni osudu zatnúť zuby a neoblomne bojovať. Pretože to stojí za to,“ vyzdvihuje spevák krásnu myšlienku klipu, ale aj odvahu zúčastnených.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.