Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Lukáš Adamec prichádza s nádhernou vianočnou pesničkou Domov

K piesni uverejnil aj lyrics video, ktoré odhaľuje jeho súkromné fotografie.

K interpretom, ktorí si do svojho repertoáru pridali vianočnú pesničku, sa v týchto dňoch zaradil i slovenský spevák Lukáš Adamec. Predvianočný čas víta prostredníctvom piesne Domov. Skladbu zložili i otextovali členovia jeho kapely. V lyrics videu spevák prostredníctvom fotografií dáva nahliadnuť aj do svojho súkromia a približuje, ako zvykne tráviť Vianoce so svojimi najbližšími.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skladba v sebe ukrýva jednoduchý odkaz ľuďom: Aby si vážili svoju rodinu, blízkych, priateľov a aby im venovali svoj čas, pozornosť a lásku, hlavne v dnešnej uponáhľanej a mnohokrát neosobnej dobe. „Pesnička má niesť posolstvo o dôležitosti rodiny a priateľstva, či už počas Vianoc, alebo iných sviatkov. Je tiež malou spomienkou na časy, kedy nám nebolo umožnené, či už kvôli práci, alebo iným veciam, prísť domov a neraz to všetci ľutujeme,“ vysvetľuje klavirista. „Taktiež chceme pripomenúť a vyzdvihnúť radosť z návratu a aj preto sme využili detský spev, ktorý má charakterizovať čistú a úprimnú detskú radosť,“ dopĺňa Boroš.

„Vo videu vidieť mňa, ako trávim Vianoce ako syn a brat, ako ich trávim ako manžel a otec. Tieto zábery predstavujú tú časť významu piesne, teda fakt, že nie ste doma, kde by ste práve boli zo všetkého najradšej,“ ozrejmuje Lukáš Adamec vizuál skladby. Ako materiál do videa boli použité fotografie z Lukášovho súkromného archívu.

„Nájdu sa tam fotky jednak z minulosti, ale je tam vidieť aj súčasnosť, kde už som so svojou ženou a našimi deťmi,“ vysvetľuje. Momenty z Adamcových spomienok sú však vo videu popretkávané i zábermi vytvorenými špeciálne pre túto pieseň. „Tematicky zameraného materiálu z môjho archívu nebolo toľko, aby sme s tým zaplnili celé lyrics video, a tak som absolvoval fotenie s mojou obľúbenou fotografkou Stankou Topoľskou,“ doplňuje spevák.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.