Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kapela U2 získala neuveriteľných 22 cien Grammy, čo je historicky najviac! Vznikli vďaka konkurzu v kuchyni!

Vypočuj si podcast Music Story a zisti, či vieš všetko o tejto populárnej a obľúbenej štvorici!

Asi neexistuje človek, ktorý by nepoznal írsku rockovú skupinu U2. Tvorí ju Bono, Edge, Larry a Adam a dohromady sa dali v roku 1976.

Na svojom konte majú 14 albumov a získali 22 cien Grammy, čo je historicky najviac spomedzi všetkých skupín a v roku 2005 ich uviedli do rock n rollovej siene slávy.

Vieš však, ako vôbec vznikli? Keď mal Larry 14 rokov, v škole vyvesil inzerát, v ktorom hľadal spoluhráčov do novej školskej skupiny. Konkurz sa konal v kuchyni jeho rodičov a prihlásilo sa naň viacero uchádzačov, medzi ktorými boli aj bratia Dave a Dick Ewansovi, Adam Clayton a pôvodne gitarista Paul Hewson, ktorého poznáme ako Bona. Ten si však zabudol priniesť gitaru, a tak sa rozhodol vyskúšať spev.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Najskôr sa nevolali U2, ale Feedback a neskôr názov opäť zmenili na Hype, pod ktorým vystupovali v rôznych kluboch. V marci roku 1978 sa skupinu rozhodol opustiť Dick Evans, a tak sa z pätice stala štvorica, ktorú poznáme dodnes.

Skupinu sprevádza mnoho zaujímavých udalostí, ak ich miluješ, určite ťa budú zaujímať aj iné zákulisné informácie, ktoré sa môžeš dozvedieť práve v podcasteMusic Story, za ktorým stojí Andrej Kratochvíl a Juraj Čurný. Počúvaj!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.