Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V roku 1979 vystúpila skupina Boney M na poľskom festivale Sopot! Je to retro, ktoré budete milovať!

Kapela Boney M mala v roku 1979 za sebou skvelú trojročnú kariéru a práve v tomto roku zavítali na poľský festival Sopot, ktorý začínal byť známy v celom východnom bloku a popularitu si získaval aj smerom na západ.

Bolo to aj vďaka tomu, že na socialistickom festivale mohli vystupovať kapely zo západu a jednou takou bola aj spomínaná skupina Boney M.

Na Sopote predviedli show, na ktorú Poliaci spomínali ešte veľmi dlho! Pieseň Daddy Cool je mega hit, ktorý pozná veľa štyridsiatnikov. Možno ju aj práve ty vnímaš ako ako chronickú odrhovačku, ktorú si počul už stokrát, ale keď si ju pozrieš na videu, pochopíš jej genialitu!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Od prvých sekúnd neskutočne grúvuje a roztancuje aj toho najzarytejšieho odporcu tanca. Ak sa z teba aj nestane sto percentný parketový lev, minimálne začneš natriasať aspoň plecami. Pieseň je geniálna a možno sa pýtaš, či existuje niečo, čím sa líši od súčasnej disko hudby?

V prvom rade má poriadnu poctivú basovú linku zahratú na elektrickej basgitare, bicie nahrané na klasickej súprave naozajstných bicích a táto kombinácia s hráčskym umením interpretov je základom pre stavbu skladby, ktorá sa stala ikonickou.

Vedel si inak o tom, že na tom istom festivale, sa o rok neskôr predstavila aj Marika Gombitová, ktorá si získala celé publikum a dokonca vyhrala hlavnú cenu – sleduj jej vystúpenie!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.