Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Iconito a folklórny súbor Zemplín vydávajú nádherný klip k ľudovej piesni Kosí Jano

Na novú skladbu aj s videoklipom sa môžeš tešiť každý piatok! Budú vychádzať v rámci projektu Korene.

Kapela Iconito v spolupráci s folklórnym súborom Zemplín predstavuje prvý zo série klipov k projektu Korene. Prostredníctvom neho chcú poukázať na to, aké je dôležité pripomínať si, odkiaľ pochádzame.

Ľudová pieseň Kosí Jano reprezentuje myjavský región. Moderný šmrnc jej dodal frontman kapely Iconito Kristián Dufinec. V klipe sa predstavila aj herečka známa z Oteckov, Mária Schumerová, ale aj Tomáš Bakyta a Marián Slovák – sleduj videoklip!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V projekte Korene predstaví skupina a FS Zemplín ešte ďalších päť regiónov, pôjde o Podpoľanie, Horehronie, Kysuce, Zemplín a goralské poľsko-slovenské pomedzie.

„Inšpiráciou pre všetky skladby na albume Korene okrem titulnej piesne sú pôvodné ľudové skladby, ktoré však upravujeme do formy a podoby populárnych piesní. Dorábame im refrény, meníme texty, harmónie, častokrát rytmiku i modifikujeme melódie. Ľudová tvorba je v tomto prípade inšpiráciou a z časti je ľud aj autorom piesní z tohto projektu,“ vysvetľuje Kristián Dufinec.

Ak si milovníkom folklóru, tak ťa určite poteší, že v rámci projektu vyjde každý piatok nová skladba, spoločne aj s videoklipom, ktorá bude prezentovať už spomínané regióny.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: tlačová správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.