Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Odkaz Mira Žbirku žije naplno ďalej! Na koncerte Tribute to Miro Žbirka 70 zaspievajú známi českí a slovenskí hudobníci!

Poctu mu vzdávajú hudobné ceny aj slovenský premiér.

Odkaz legendárneho Mira Žbirku je stále veľmi intenzívny! V roku jeho nedožitej sedemdesiatky dostáva ocenenia na rôznych hudobných a spoločenských udalostiach.

Na udeľovaní cien Rádia FM Radio_Head Awards dostal Cenu za celoživotný prínos do hudby. Poctu mu však vzdal aj premiér Slovenskej republiky Eduard Heger, získal in memoriam Cenu Alexandra Dubčeka spolu s Martou Kubišovou, novinárom Jánom Kuciakom a jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou, či ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym.

Na albumy Nemoderný chalan, Chlapec z ulice a Zlomky poznania sa bude spomínať aj na otváracom koncerte festivalu Pohoda v Trenčíne.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vrcholom osláv nedožitej sedemdesiatky československej hudobnej legendy budú koncerty, ktoré sa uskutočnia v troch mestách– 17. októbra v Bratislave v NTC Aréne, 21. októbra v pražskom 02 Universum a v Londýne 24. septembra v 229 Venue.

Nezištnú účasť na koncertoch potvrdili viacerí známi umelci. Tešiť sa môžeš na Davida Kollera, Katarínu Knechtovú, Michal Hrůzu, Janu Kirschner, Adama Ďuricu, Lenny, skupinu Slza, Jiřího Macháčka a vystúpi aj Martha, no to stále nie je všetko. Mená ďalších interpretov budú organizátori zverejňovať postupne s odkazom #MEKYNAVEKY.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Meky by mal určite radosť zo všetkých ocenení a záujmu o jeho pesničky. Špeciálne by sa tešil z toho, že ho ocenili v rádiu, ktoré vysiela prevažne pre mladých poslucháčov. Vždy rád spolupracoval s mladými,“ povedala Katka Žbirková. Ju samotnú však teší, že na pripravovaných koncertov vystúpi množstvo umelcov, ktorí potvrdili účasť.

„Meky často s humorom jemu vlastným hovoril, že by rád videl koncert, na ktorom by dobre zneli jeho piesne a on by nemusel byť na pódiu…Verím, že mu to teraz splníme,” prezradila manželka hudobníka.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.