Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Peter Lipa a Martin Harich prichádzajú v spoločnej novinke Vtáci v kŕdli

Aj napriek tomu, že medzi hudobníkmi je viac ako 50-ročný rozdiel, ladí im to skvele! Vypočuj si ich novinku.

Džezová ikona Peter Lipa sa spojil s mladým hudobníkom Martinom Harichom v spoločnej piesni Vtáci v kŕdli. V novinke ukázali, že si majú čo povedať aj napriek tomu, že je medzi nimi viac ako 50-ročný rozdiel.

Vypočuj si ich emotívny duet, ktorý v sebe nesie odkaz vzájomnej úcty – zároveň aj upozorňuje na to, aké je dôležité držať spolu!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Skladbu som písal minulý rok, počas jednej z mnohých karantén. Napriek tomu, že slová sú moje, mal som pocit, že by ich mal spievať pokojný a uvedomelý človek, s nadhľadom a pokorou v hlase,“ povedal mladý spevák. S nápadom osloviť Petra Lipu, prišiel Martinov známy.

„Táto kombinácia mi prišla nepredstaviteľná, ale hlavu mi to šrotovalo tak veľmi, že som Peťovi zavolal,“ prezradil Martin Harich.

​Peter Lipa si spomína, že na Martina si spomína ešte z čias SuperStar. „Nedávno vstúpil do nášho vzťahu spoločný fanúšik z Mikuláša, ktorý mi poslal krátky, telefónny záznam z jeho koncertu. Na videu niekto dobre spieval a hral na gitare. Potom som sa dozvedel, že to bol Martin a že či by som s ním nechcel niečo urobiť,“ povedal o spolupráci a tiež dodal, že k novým impulzom sa stavia kladne, a tak bez váhania súhlasil.

Spevák, ktorý pôsobí na hudobnej scéne už 60 rokov, pochválil svojho mladšieho kolegu, na spoluprácu bol podľa neho perfektne pripravený. “ Presne vedel, čo odo mňa potrebuje a ja som viac menej všetko ostatné nechal na neho. Zvládol to ako skladateľ, textár, zvukový majster aj producent veľmi dobre,“ uzatvára Peter Lipa.

Zdroj: tlačová správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.