Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Český spevák Xidl X prichádza s klipom k piesni Terapie

Pozri, aký vizuál zvolili!

Ondřej Ládek, známy ako Xindl X, je spevák pesničkár a skladateľ, vydal minulý rok album Terapie, ktorý sa dočkal skvelých ohlasov nielen od fanúšikov, ale aj od hudobných kritikov.

Teraz prichádza s klipom k rovnomennej piesni. Pozri sa, aký klip vytvorili.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Za nový vizuál ku klipu zodpovedal Ondřej Pfeiffer. „Pracujeme spolu už od doby, kedy Xindl ešte nebol Xindl a málokto do mňa vidí ako on. A pretože je pre mňa táto pesnička dosť osobná, tak bolo jasné, že to nemôže robiť nikto iný. Je to náš dvanásty spoločný klip a ja som presvedčený, že je ten najlepší,“ povedal Ládek.

V animovanom klipe vystupuje spevákovo alter ego, ktoré fanúšikovia poznajú z obalu nového albumu. „Je to panáčik, ktorý má miesto hlavy jedno veľké vnímavé oko a žije vo svete ľudí, ktorí majú miesto hlavy len jedny veľké ukecané ústa,“ popisuje Xindl X.

Na margo deja, ktorý sa odohráva v klipe, povedal: „Je to o jednom dni pána Očka a jeho každodennom boji s Povídalkami okolo neho. Taká ľahká autobiografická reportáž zo sveta introvertných ľudí.“

Najnovší album sa netýkal spoločenského diania, pretože v piesňach rozoberá vnútorné prežívanie a výnimkou nie je ani pieseň Terapie. „Pieseň je o tom, že každý vie najlepšie, ako má žiť svoj život. Každý vie najlepšie, ako má urobiť v podstate čokoľvek a nebojí sa vám to povedať. A o tom, že aj napriek týmto radám býva dosť ťažké zostať sám sebou,“ približuje spevák text piesne.

Fanúšikov však nepotešil len najnovším dielom, ale aj novým termínom presunutého koncertu. Doposiaľ najväčšiu show svojej kariéry predvedie už 5. apríla v pražskom O2 univerze. „Koncert sme pre pandémiu museli dvakrát preložiť, ale vyzerá to tak, že konečne bude! A bude aj so všetkými sľúbenými hosťami,“ oznamuje spevák.

Zdroj: tlačová správa/Universal Music

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.