Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Tvrdá rana pre Tinu Turner: Prehrala súdny spor!

Speváčka prehrala spor o používanie svojej podobizne.

Tina Turner (82) podnikla právne kroky proti bavorskej spoločnosti Cofo Entertainment, ktorá propaguje spomienkové predstavenie s názvom „Simply the Best – the Tina Turner story“. V tejto šou stvárňuje speváčku herečka Dorothea „Coco“ Fletcherová.

Právnici speváčky tvrdia, že Fletcherová sa na plagátoch na Tinu Turnerovú až príliš podobá. Môže to preto vzbudzovať dojem, že Tina Turnerová túto šou podporuje alebo že ide o jej vlastné predstavenie.

V roku 2020 okresný súd v Kolíne nad Rýnom prijal speváčkine argumenty, avšak odvolací súd ich zamietol. Prípad bol následne predložený Spolkovému súdnemu dvoru, ktorý je najvyššou nemeckou súdnou inštanciou v oblasti súkromného a trestného práva.

Speváčkina právnička povedala, že Tina Turner by rada sama rozhodovala o tom, kedy a ako sa jej meno a podobizeň využívajú na komerčné účely. Speváčke podľa nej vadí najmä to, že ju bavorská spoločnosť v súvislosti s predstavením vôbec neoslovila, hoci celá šou je pripomienkou jej dlhoročnej umeleckej kariéry.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.