Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zomrela rocková legenda Meat Loaf. Jediná skladba ho dostala na vrcholy rebríčkov

Autor svetoznámej skladby I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) zomrel vo veku 74 rokov.

Marvin Lee Aday, známy pod umeleckým menom Meat Loaf, bol nielen úspešným spevákom, ale aj hercom. Správu o jeho smrti médiám v piatok potvrdil jeho manažér.

Vieme, ako veľa znamenal pre toľkých z vás a skutočne si vážime všetku lásku a podporu, keď prežívame obdobie smútku zo straty takého inšpiratívneho umelca a krásneho muža,“ uviedla hudobníkova rodina vo vyhlásení.

Dcéry Pearl a Amanda a blízki priatelia boli s ním počas posledných 24 hodín. Jeho úžasná kariéra trvala šesť desaťročí, počas ktorých predal viac ako 100 miliónov albumov po celom svete a hral vo viac ako 65 filmoch,“ dodala trúchliaca rodina.

Meat Loaf sa v roku 1993 celosvetovo preslávil skladbou I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That). Táto rocková balada sa dostala na prvé miesto hudobných rebríčkov v 28 krajinách.

Singel získal v Spojených štátoch platinový certifikát a stal sa prvou a jedinou hudobníkovou skladbou na prvom mieste v rebríčku Billboard Hot 100. Bol zároveň najpredávanejším singlom roku 1993 v Británii. Pieseň spevákovi priniesla aj cenu Grammy za najlepší rockový vokálny výkon.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.