Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Stratený album legendárneho speváka KONEČNE vychádza!

Viac ako 20 rokov si fanúšikovia Davida Bowieho museli počkať na jeho album s názvom Toy.

O tomto albume sa hovorí ako o Bowieho stratenom albume. Slávny muzikant ho nahral krátko po legendárnom vystúpení v Glastonbury v roku 2000 a mienil ho vydať v nasledujúcich rokoch. Album nahral tak, aby zachoval energiu a určitú mieru spontánnosti. Znovu zaznamenal skladby zo 60. rokov, napríklad vôbec prvý singel Liza Jane pôvodne vydaný pod hlavičkou David Jones with the King Bees.

K oficiálnemu vydaniu však nedošlo, Bowie sa pre album dostal do sporu s vtedajšou vydavateľskou firmou. Prvýkrát sa nahrávky dočkali zverejnenia až teraz. K dispozícii je 6LP a 3CD verzia boxu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

David Bowie, jedna z najväčších osobností svetovej hudby, slávny hudobný chameleón a priekopník niekoľkých hudobných smerov by sa bol 8. januára dožil 75 rokov. Za svoj život vydal tento britský umelec rovných 25 albumov, z ktorých veľká časť sa zaradila do zlatého fondu populárnej hudby a ovplyvnila niekoľko generácií hudobníkov z rôznych hudobných žánrov.

Svoj posledný album Blackstar vydal Bowie 8. januára 2016 v deň svojich 69. narodenín, dva dni nato zomrel na následky rakoviny pečene vo svojom byte v New Yorku.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.