Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

VIDEO: Janais prichádza s vianočnou skladbou Prečistaja Diva

Chýbajú rolničky aj vianočný stromček. Napriek tomu si vás získa. Započúvajte sa do nádherných tónov rusínskej koledy.

Speváčka Janais prichádza na Vianoce s rusínskou baladou Prečistaja Diva. Od mainstreamových vianočných skladieb je na prvé počutie iná. Nezaznejú v nej rolničky, nemá chytľavý refrén, vo videoklipe divák neuvidí vianočný stromček, darčeky, sýtu večeru a rozvetvenú rodinu pri jednom stole. Napriek tomu má veľký potenciál chytiť poslucháča za srdce a stať sa vianočnou skladbou, ktorá človeka zasiahne v tej najčistejšej i najemotívnejšej forme.

Pri nahrávaní piesne v štúdiu mal každý z nás zimomriavky. Už pri tvorení na nás vplývala veľmi emotívne. Ako prvá počula hotovú skladbu moja mama a po lícach jej tiekli slzy. To ma utvrdilo v tom, že sme ju nahrali dobre,“ tvrdí o svojej sviatočnej novinke Janais. Skladba opisuje prvé Vianoce. Hovorí o Márii, ktorá nadránom porodila Krista, a ako mu Traja králi na úsvite niesli dary. Nás ostatných vyzýva ísť sa mu s čistým srdcom pokloniť. Pesnička v sebe nesie posolstvo nádeje, presne tak, ako aj blížiace sa vianočné sviatky.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Novinku Prečistaja Diva sprevádza pútavý videoklip, ktorý nepochybne znásobuje čaro celej skladby. Hoci pôvodná vízia sa minimálne v lokáciách a poveternostných, lepšie povedané snehových, podmienkach líšila, výsledok je vďaka režisérovi klipu Michalovi Lehockému pôsobivý.

Môj manžel mal sen: ísť natáčať na Island alebo niekde, kde budú krásne hory a veľa snehu. No v momentálnej situácii sme sa uspokojili so Záhorím. Na Šraneckých pieskoch som bola viackrát, no na Jelenej skale po prvý raz. Bola to nádhera. Hodinu sme kráčali peši, niesli si veci v rukách a hore na skale sme veru aj poriadne premrzli,“ dodáva Janais.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.