Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Krásna spomienka na Milana Lasicu – Album Lasicovky naspievali známe hlasy

Pripomeňte si ním odkaz maestra.

Album Lasicovky predstavuje 9 skladieb, ktoré Milan Lasica počas svojej kariéry napísal, avšak nedožil sa ich zhudobnenia. Texty patria k legendárnej populárnej zbierke Bolo nás jedenásť z roku 1981 a projekt sa začal tvoriť už minulý rok pri príležitosti jeho 80. narodenín. Na nových deviatich skladbách spievajú jeho bývalí spolupracovníci, kamaráti či kolegovia. Album Lasicovky vyšiel 14. októbra a už je aj v predaji.

Produkcia albumu trvala od minulého roka a ako uvádza aj produkčný tím za projektom na stránke lasicovky.sk, na projekte sa objavujú známe mená slovenskej hereckej i hudobnej scény.

„A tak sa to celé rozbehlo. Postupne sme oslovovali spevákov i spievajúcich hercov, ktorí v minulosti s Milanom Lasicom spolupracovali. Následne sa začali objavovať mená – Milan Kňažko, Zuzana Kronerová, Majo Labuda, Soňa Norisová, Svetlana Rymarenko, Lenka Machciníková, Marian Čekovský, Michal Hudák a Rado „Vrabec“ Orth. Pozvoľna pribúdali stopy jednotlivých nástrojov, aranže hustli, naše insitné pilotné spevy nahrádzali sólisti. Samozrejme, rýchlo sme zistili, že celá záležitosť prestane byť sranda kvôli finančnej náročnosti. Našťastie sa ukázalo, že v tejto umeniu neprajnej dobe existujú firmy a inštitúcie, ktoré boli ochotné tento náročný projekt podporiť,“ uvádza sa na stránke lasicovky.sk

Zdroj: rukahore.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.