Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Talentovaný Martin Klinčúch v novej skladbe: Nahral ju s hereckým kolegom a kamarátom Matúšom Kolárovským

Spoznali sa počas nakrúcania úspešného seriálu Pán profesor. Imponoval im rovnaký humor a svetonázor.

Začali sa preto stretávať aj mimo kamier. Hrali basketbal, chodili spolu cvičiť a navzájom sa podporovali. Ich silné priateľstvo v týchto dňoch vyústilo do hudobnej spolupráce. Víťaz zábavnej show Tvoja tvár znie povedome Martin Klinčúch a Matúš Kolárovský predstavili novinku s názvom Rosetta Stone.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Príbeh skladby Rosetta Stone sa začal písať už v roku 2019, keď Matúšovi Kolárovskému prvýkrát napadlo, že by s Martinom Klinčúchom mohli naspievať spoločnú skladbu. „Trvalo dva roky, kým sme prvotný nápad zmenili na skutočnosť. Matúš vtedy s hudbou ešte len začínal. Trávili sme spolu veľa času a viedli veľa nekonečných debát o hudbe,prezradil talentovaný herec a spevák Martin Klinčúch.

Podobne ako Matúš, tak aj Martin sa rozhodol, že bude v rámci hudobnej scény vystupovať pod umeleckým pseudonymom. Matúš, ktorý má za sebou už viacero úspešných singlov, si v minulosti vybral izraelské meno Yael, čo v hebrejčine znamená „boží dar“. Martin si po dlhšom premýšľaní zvolil nickname Neiru.

„Moje meno sa zrodilo veľmi zvláštnou náhodou. Do internetového prekladača som napísal slovo klinec a skúšal som jeho rôzne preklady. Napokon som vyskúšal japončinu a vybehlo mi slovo neiru, ktoré ma okamžite zaujalo. Dobre sa vyslovuje, aj fajn znie, tak som si povedal, že budem Neiru. Čiže Klinec, ako ma mnoho kamošov volá, je po japonsky neiru,“ pochválil sa hudobný debutant Martin Klinčúch.

Pri písaní textu sa Matúš s Martinom inšpirovali príbehom prastarej kamennej dosky, na ktorej je vytesaný jediný text v troch rôznych prekladoch. Táto doska, podobne ako aj samotná pieseň, sa volá Rosetta Stone a z historického hľadiska má veľký podiel na rozlúštení princípov hieroglyfického písma. „Keď som sa od svojho otčima dozvedel príbeh o doske z Rosetty, tak som si hneď povedal, že by to mohlo byť dobré prirovnanie na niečo z reálneho života. S Martinom sme napísali slohy a následne som vymyslel refrén. Text piesne Rosetta Stone je metaforické prirovnanie kameňa k dievčaťu, ktoré nám pomáha rozlúštiť naše životné hieroglyfy,“ prezradil Matúš Kolárovský, ktorý sa okrem hudby a herectvu venuje aj modelingu.

Autorom hudby skladby Rosetta Stone je Tom „Toello“ Trník, ktorý si kedysi hovoril Brains For Sale a jeho posledný album Bats & Butterflies vyšiel minulý rok v nezávislom vydavateľstve Gergaz. „Track Rosetta Stone vznikol veľmi prirodzene a nesilene. S chalanmi sme si hneď sadli, ako hudobným vkusom, tak aj humorom. Pamätám si, že v istom momente sme dokonca samplovali Matúšov grg. Na skladbu som hrdý a dúfam, že sa jej bude dariť,“ praje si autor hudby Toello.

Videoklip k piesni sa nakrúcal v Prahe pod režisérskou taktovkou rešpektovaného Jána Stracha, ktorý má za sebou spoluprácu napríklad s Rytmusom, Egom či Benom Cristoavom a mnohými ďalšími interpretmi. Obaja speváci sa zhodli na tom, že išlo o veľmi náročné nakrúcanie, ktoré však stálo za to.

Zdroj: PR správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.