Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dobrá správa: Toto je úvodná pieseň k filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel

red rokom padla posledná klapka komédie Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel podľa rovnomennej knižnej predlohy. Pri príležitosti tohto výročia vychádza pieseň Dobrá správa, ktorú k filmu zložil Roman Holý.

„Pôvodne sme si pesničku chceli darovať k premiére a k Vianociam, teraz sme si ju darovali len k Vianociam. Radosť z nej však mám rovnako veľkú, chalanom sa naozaj podarila,“ hovorí režisér aj autor knihy Patrik Hartl a zároveň dodáva: Tiež mám pocit, že dobrých správ nie je v poslednom čase až tak veľa, takže jedna navyše sa môže hodiť.“

Film je o štyroch kamarátoch, pieseň Dobrá správa s hudbou Romana Holého preto naspievala hneď štvorica spevákov Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Vo filme mám obsadenie snov a aj do filmovej pesničky som si vysníval ideálnu štvoricu spevákov, ktorých mám najradšej. Zavolal som Romanovi Holému, či by pieseň nezložil. Vždy som obdivoval jeho inteligentné funky ‚vypaľovačky‘,“ vysvetľuje genézu pesničky Hartl. „Roman si pozrel film a keď som mu povedal, akých spevákov si predstavujem, hneď sme sa tým obidvaja nadchli. Sú to všetko jeho kamaráti. Medzi spevákmi je to podobný dream team ako ten herecký vo filme, taká hudobná liga majstrov,“ poznamenal spokojný režisér.

Text k Dobrej správe napísal Dan Bárta. Prišiel s textom, z ktorého mi spadla sánka. K príbehu Prvoka, Šampóna, Tečku a Karla presne sedí, má odpich a vnútornú silu. Danovu prácu mám veľmi rád už roky. Je to citlivý básnik. Jeho invencia je obohacujúca. Jeho text nie je trudným povzdychom o scvrkávaní sa semenníkov počas krízy stredného veku, ale výzvou do boja proti nej,“ opísal Hartl.

Zo samotného filmu zatiaľ tvorcovia zverejnili iba scénu na začiatku príbehu, keď sa štvorica kamarátov rozhodne splniť bláznivú výzvu – vyzliecť sa na verejnosti donaha.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.