Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Znejú svetovo a vydali svoj prvý album! Slovenská dvojica Dennyiah spolupracovala s ľuďmi, ktorí poznajú Stinga či Fergie

Dvojica Dennyiah vydala album Human Aspect, ktorý je podľa jej slov výsledkom niekoľkoročnej tvorivej a bádateľskej práce. „Hľadali sme najmä ľudskú stránku, chceli sme zachytiť prirodzenosť človeka, ale aj celej spoločnosti,“ prezradil gitarista Ľubo na margo zbierky skladieb, ktorá obsahuje aj úspešný singel s názvom Kingdom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Balada mala premiéru ešte začiatkom roka spolu s oficiálnym videoklipom. Singel vystrelil medzi najhranejšie skladby v slovenskom éteri, hudobné video prekročilo hranicu 300-tisíc prehratí. Nielen Kingdom, ale aj ďalšie skladby na albume v sebe ukrývajú príbehy, ktoré sú výpoveďami o vnímaní sveta. „Nič neskrývame, práve naopak,“ dodal gitarista.

„Väčšina skladieb vznikla už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas, dať im tvár. Možno tomu dopomohla aj celosvetová a celospoločenská situácia,“ vysvetlila speváčka Denny, ktorá má z debutu obrovskú radosť.

Bubeník od Stinga, basgitarista od Fergie? Áno!

„Mojou srdcovou záležitosťou sa stala spolupráca s Adamom Baldychom, do ktorého huslí som sa zamilovala,“ priznala Denny. Na bicích si zahral Keith Carlock, ktorý hral v minulosti s takými velikánmi ako Sting, John Mayer, kapelou TOTO či speváčkou Dianou Ross.

„Je to ako splnený sen a rovnako aj spolupráca s držiteľom ceny Grammy Nicom Hardom, ktorý nám Human Aspect mixoval,“ zhodli sa Denny a Ľubo. Na albume si zahral aj basgitarista Vladimír Micenko a tiež Kevin Scott, ktorý v minulosti spolupracoval so speváčkou Fergie. Vokály na album nahral Dušan Marko a Martin ´Atom´ Schewczuk. O finálny master albumu sa postaral Dave McNair, ktorý spolupracoval aj s Bruceom Springsteenom, kapelou Maroon 5, Jonas Brothers či Cindy Lauper.

„Veríme, že sa Human Aspect bude našim fanúšikom páčiť a že si nájde cestu aj k ďalším poslucháčom. Albumu sme venovali všetok náš čas a energiu, dali sme doň celé srdce,“ hovorí dvojica Dennyiah, ktorá by rada predstavila album budúci rok aj na live vystúpeniach.

Zdroj: PR SPRÁVA; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.