Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kedysi idol tínedžerov, dnes dáma s veľkým D! Beáta Dubasová vydáva výber svojich najväčších hitov

… a tých nie je málo.

Spevácka a módna ikona Beáta Dubasová má prekvapenie. Kompiláciu 40-tich skladieb s názvom Najväčšie hity 1985 – 2020, ktorú pripravilo vydavateľstvo Opus.

Výber mapuje speváčkinu doterajšiu kariéru, ktorá sa začala tak trochu nenápadne, v tieni jej známejších kolegýň. Beáta Dubasová si však postupne získala pevné a trvalé miesto na populárnej hudobnej scéne.

Na zoznam 40-tich skladieb na dvojalbume sú aj Prvý a posledný, Šumienky z Polomu, Vráť mi tie hviezdy, Svet na nočný prúd, Ako chutí ráno, Za dverami mojej izby, Dievča z reklamy, Muzikantské byty, Ten príbeh je preč, Malá horká čokoláda, Účesy, Úschovňa pohľadov, Sme také, aké sme, Niekto ako ja, Múzeum strát, Deň naopak, Náladová, Už dávno viem, 7 dní, Šálka z porcelánu či Maznáčik.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Všetky piesne na tomto 2CD preveril čas. Ani v mojom najtajnejšom sne by ma v začiatkoch mojej kariéry pri nahrávaní prvých hitov Maznáčika či Účesov nenapadlo, že tieto pesničky môžu prežiť vyše 35 rokov a stále ich ľudia budú poznať, milovať a žiadať odo mňa na koncertoch a dá sa povedať, že budú mojím poznávacím znamením. Keďže od mojej ostatnej výberovky uplynulo už dosť času, tak som často od svojich fanúšikov a poslucháčov bola konfrontovaná otázkami o novej výberovke. Som rada, že vydavateľstvá Opus a Warner Music využili svoj bohatý archív a dali šancu až štyridsiatim pesničkám,“ vysvetlila speváčka.

„Výber nebol ľahký, lebo všetky tieto piesne sú ako moje deti, a ťažko je vyberať a uprednostniť niektoré viac, iné menej. Všetky som nahrávala s láskou a najemndšením, najlepšie, ako som v tom čase dokázala, ale ako to už býva, niektoré z nich možno nemali na ceste éterom za poslucháčmi také šťastie. Okrem chronicky známych hitov, zozbieraných z mojich všetkých LP platní a CD, som rada, že sú tu zaradené aj piesne z nášho detského albumu Peter, Vašo a Beáta deťom, pretože aj tento album je u mojich dnes už dospelých poslucháčov nesmierne obľúbený a cenený,“dodala Dubasová.

Zdroj: (teraz.sk/kultura; YouTube.com)

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.