Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Takéto VYZNANIE LÁSKY už neuvidíte: Pieseň Donďa vznikla dávno pred…

Príjemná pieseň vznikla dávno pred tým, ako Daniel Fischer a Dominika Kavaschová začali tvoriť pár.

Orchester Jeana Valjeana (OJV) vydáva v týchto dňoch prvý album. Novinku od projektu, ktorý pôvodne založili herci, ohlasuje singel Donďa venovaný herečke Dominike Kavaschovej. Napísal ho líder orchestra, herec Daniel Fischer ešte v časoch, keď spolu študovali na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) a talentovanú herečku takto prezývali, priblížila pre TASR genézu piesne PR manažérka Eva Sládková.

Temperamentná skladba s vtipným textom má aj videoklip, v ktorom účinkuje samotná múza piesne Dominika. Mladí herci totiž tvoria pár a svoju lásku oslavujú aj týmto singlom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Napísal som ju ešte počas štúdia pre moju vtedajšiu kamarátku Dominiku. Nikdy by mi nenapadlo, že po toľkých rokoch budeme nakoniec s Dominikou spolu. Skladba Donďa mala pôvodne inú podobu, ale nahrávka z tohto obdobia sa zvukovo a produkčne nikdy nedoklepla do finálnej podoby,“ prezradil Daniel Fischer, člen Činohry Slovenského národného divadla.

Vo videoklipe k singlu Donďa účinkuje samotná Dominika Kavaschová, ktorá prispela do skladby i zopár tónmi. Časť improvizovaného vokálu, ktorý Daniel spieva v strede skladby, je totiž melódia, ktorú Kavaschová zložila a hrávala na klavíri počas štúdií.

Dominika podotkla, že má niekoľko obľúbených piesní od kapely, ktorú Fischer založil v roku 2006 so spolužiakmi z konzervatória. „Samozrejme, pieseň Donďa, ktorá je venovaná mne, je moja najobľúbenejšia. Každú ženu poteší, keď o nej muž zloží zamilovanú pieseň. Cíti sa potom výnimočne,“ uzavrela herečka.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.