Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Láska na prvé počutie: Keď sa spoja dve legendy, vznikne úžasná skladba SLOVENSKÁ!

Na svoje si prídu milovníci hudobníka Mira Žbirku a režiséra Juraja Jakubiska.

Dlhoočakávaná rozprávka autora a režiséra Juraja Jakubiska, PERINBABA A DVA SVETY, bude mať kinopremiéru 3. decembra 2020.

Filmové zábery z nej si však môžeme pozrieť s predstihom. Objavia sa vo videoklipe k novej skladbe Mira Žbirku s názvom Slovenská.

Dve legendy česko-slovenskej kultúry, režiséra Juraja Jakubiska a hudobníka Mira Žbirku, spojil film Perinbaba a dva svety. Vznik skladby bol inšpirovaný rozprávkou, ktorej pracovnú verziu Miro Žbirka videl počas ich spoločného stretnutia.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Magický príbeh plný dobrodružstva, humoru, lásky a kúziel

Po nedobrovoľnom prerušení postprodukčných prác na filme Perinbaba a dva svety (počas karanténnych opatrení) je teraz Juraj Jakubisko v plnom nasadení a s celým tímom rozprávku dokončuje. „Film je pre nových divákov a novú generáciu, a tak vyžaduje aj odo mňa, ako tvorcu, nový prístup. Som rád, že dnešné digitálne technológie mi umožňujú oveľa viac štylizácie a imaginácie. Vďaka technológiám totiž vo filme znovu ožívajú aj dve rozprávkové bytosti – Perinbaba, vládkyňa snehu a vetra s tvárou talianskej herečky Giulietty Masinovej, a jej sestra Zubatá. Táto nesmrteľná bytosť má mnoho tvárí, vrátane tváre nezabudnuteľnej Valerie Kaplanovej,“ vysvetlil režisér.

Som filmový fanúšik, ako aj fanúšik Juraja Jakubiska,“ priznal Miro Žbirka. „Jeho tvorbu sledujem odjakživa a vážim si aj naše priateľstvo. S každým novým filmom som v očakávaní, čím ma zase prekvapí. Teraz ma prekvapil, keď mi ,požičal´ nadpozemské zábery z novej rozprávky a sám vymyslel klip k mojej, teraz už vlastne našej skladbe, Slovenská. O to viac sa na premiéru jeho filmu teším,“ dodal.

Rozprávka sa po niekoľkých rokoch príprav a dvoch rokoch náročného natáčania dostáva k divákom presne 35 rokov po uvedení kultovej Perinbaby z roku 1985. Hlavný hrdina novej Perinbaby, Lukáš, je synom Alžbetky a Jakuba z pôvodnej rozprávky. Je to akčná postava, ktorá sa vydá do sveta hľadať šťastie a lásku, na svojej púti nájde priateľstvo a zažíva veľa dobrodružstiev, ale aj neskutočne krásnych situácií, vďaka ktorým dosiahne svoj vysnívaný cieľ,“ dodal Jakubisko.

Do hlavnej úlohy Lukáša obsadil režisér mladého slovenského herca Lukáša Frlajsa, jeho partnerku stvárni baletka Valéria Frištik. Diváci sa môžu tešiť aj na Andreu Verešovú, Ivana Romančíka, Reného Štúra, Petru Vančíkovú, Ľubomíra Pauloviča, Valériu Zawadskú a vo svojej poslednej filmovej role sa objaví aj už zosnulý Dan Nekonečný.

Zdroj: PR správa; Youtube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.