Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Naši českí susedia ocenili slovenskú kapelu NOCADEŇ: Získala hudobnú cenu Anděl!

Nominovaní boli spolu so Simou Martausovou a Mariánom Čekovským.

Na začiatku roka vydala košická skupina NOCADEŇ hit Architekti šťastia. Úspech na seba nenechal dlho čakať. Skladba oslovila nielen slovenskú, ale aj českú hudobnú scénu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Architekti šťastia pochádzajú z ešte úspešnejšieho albumu Aurõra. Kapela za ňu získala prestížnu hudobnú sošku ANDĚL.

Bratia Rasťo a Robo Kopinovci, ktorí sa v nominácii slovenskej kategórie ocitli spolu so Simou Martausovou (Len tak sa stíšim) a Mariánom Čekovským (Best On) dostali ocenenie, ktoré by na Slovensku nezískali, nakoľko takéto ocenenie typu Grammy u nás neexistuje.

„Kedže na Slovensku už dlhé roky absentuje hudobné ocenenie typu Grammy alebo Anděl, už samotný fakt, že vznikla v rámci českých hudobných cien samostatná kategória, ktorá mapuje slovenskú hudbu, bolo prvé príjemné zistenie. Tým druhým bolo, keď akademici v prvom kole vybrali zhruba z 250 slovenských albumov, ktoré minulý rok vyšli, 3 nominované a medzi nimi sa objavil aj ten náš. Tretie, to najpríjemnejšie zistenie napokon bolo, keď nám oznámili, že sme cenu za najlepší slovenský album získali,” povedal Rasťo a zároveň dodal: „Pre nás, ako kapelu, je to veľký pocit zadosťučinenia a skutočne si túto cenu veľmi vážime. Za roky fungovania sme poznali, že nič nie je úplne samozrejmé. Rovnako aj teraz. Vo vyspelých krajinách sú tieto ocenenia bežné, u nás, žiaľ, už dlhé roky nie. Takže, aby sme niečo také mohli získať, museli nám so zmapovaním našej hudobnej scény pomôcť naši najbližší susedia z Českej republiky. Za to im patrí veľká vďaka.”

Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo a Robo Kopinovci v roku 1997.

Zdroj: PR Správa; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.