Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Navždy nás opustila herecká legenda. Betty Whiteová by zanedlho oslávila 100 rokov

Za svoju viac ako sedem dekád trvajúcu kariéru si zahrala v populárnych amerických seriáloch ako The Golden Girls či The Mary Tyler Moore Show.

Vo veku 99 rokov zomrela v piatok americká herečka Betty Whiteová. O úmrtí herečky, ktorá by o viac ako dva týždne oslávila 100. narodeniny, informovali americké médiá s odvolaním sa na oznámenie jej PR manažéra Jeffa Witjasa.

Hoci mala Betty už takmer 100 rokov, myslel som si, že bude žiť večne,“ povedal Witjas časopisu People.

Jej začínajúcu kariéru prerušila druhá svetová vojna, počas ktorej pôsobila v dobrovoľníckej službe amerických žien. Po vojne sa vrátila k šoubiznisu, najskôr však nevedela nájsť herecké uplatnenie, a tak namiesto toho pôsobila v rozhlase, kde mala aj vlastnú reláciu.

Veľký herecký úspech zožala v 70. rokoch vďaka úlohe Sue Ann Nivensovej v seriáli The Mary Tyler Moore Show. Najviac ju však preslávilo až stvárnenie naivnej a milej Rose Nylundovej v seriáli The Golden Girls, ktorý sa v USA vysielal v 80. a 90. rokoch. Získala viacero prestížnych ocenení vrátane Grammy v roku 2012 (v kategórii hovorené slovo) a ôsmich televíznych cien Emmy, z ktorých poslednú (za celoživotné dielo) jej udelili v roku 2015.

Bola trikrát vydatá, pričom jej posledným manželom — a podľa jej slov „láskou jej života“ — bol americký herec Allen Ludden, s ktorým ostala až do jeho smrti v roku 1981. Vlastné deti Whiteová nemala, bola však nevlastnou matkou troch Luddenových potomkov z jeho predošlého manželstva.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.