Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Počkajme si na november: Do kín mieri vzťahová komédia Známi neznámi s hviezdnym obsadením

Tvorcovia komédie Známi neznámi oznámili: Hotovo. Posledná klapka.

S osobnosťami súčasného slovenského a českého filmu ju v Bratislave natáčala mladá režisérka Zuzana Marianková. Film vznikol podľa svetoznámej predlohy Úplní cudzinci od režiséra Paola Genovesa.

Po celom svete existuje 28 rôznych verzií talianskeho originálu. Zápletka je pomerne jednoduchá, počas silvestrovskej večere sa v byte stretnú kamaráti, známi, ktorí sa pomerne dobre poznajú až do momentu, keď jeden z nich príde s nápadom – vyložme telefóny na stôl. Dohodnú sa, že prichádzajúce esemesky či hovory budú k dispozícii všetkým a každý bude vedieť, čo sa deje v súkromí toho ďalšieho.

Scenár slovensko-českého spracovania pochádza z pera skúseného scenáristu Petra Jarchovského (Pelíšky, Želary, Občiansky preukaz).

Film vzniká pod producentskou taktovkou Wandy Adamík Hrycovej, koproducentmi sú Petra Polnišová a Juraj Brocko.

„Tento film je dôsledok nového koronavírusu a toho, že po troch mesiacoch ničnerobenia sme sa jedného dňa stretli ako susedia na ulici pred domom s Peťou a Ďurom. Prišiel s nápadom urobiť film, pri ktorom netreba stráviť dva – tri roky písaním scenára, mohli by sme kúpiť zaujímavý scenár a rýchlo to urobiť, pretože je to o siedmich hercoch a celé sa to točí v jednom prostredí,“ priblížila počiatočnú ideu Wanda Adamík Hrycová s tým, že prvý e-mail talianskemu producentovi, ktorý vlastní práva na film, zaslala 22. mája. S talianskou stranou sa jej podarilo dohodnúť.

Hlavných úloh sa v filme zhostili Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, z českých hercov Klára Issová, Martin Hofmann a Anna Kadeřávková.

„Týchto hercov dať dohromady na nakrúcanie počas normálneho roka je absolútne nemožné, možno by sa to podarilo so štvorročným predstihom,“ podčiarkla Adamík Hrycová.

Na stretnutí s médiami ďalej prezradila, že tvorcovia a herci Známych neznámych sa po prvý raz stretli 16-teho júla a začali skúšať. 26-teho augusta film dotočili.

Vzťahová komédia, ktorá má ambície stať sa diváckym hitom, má prísť do kín 26. novembra a podľa tvorcov by mala divákom v kinách spríjemniť vianočné sviatky a Silvester.

Zdroj: (teraz.sk/magazin)

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.