Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kam by sa Slováci chceli ísť pozrieť v roku 2021? Viac ako polovica chystá zmenu!

Slovákom tento rok chýba zo všetkého najviac more!

Až 40 % nevie nájsť inú náhradu za cestovateľské zážitky.

More a okolitá príroda chýba 58 % našincom, dokonca viac ako poznávanie nových exotických miest (30 %). Ochutnávanie cudzokrajnej kuchyne uviedlo v prieskume spoločnosti kiwi.com 6 % Slovákov.

„Keď je človek dlhodobo zameraný na vlastný výkon, riešenie problémov a žije v neustálom napätí bez efektívneho spôsobu uvoľnenia, jeho pozornosť sa postupne vytráca. Cestovanie a pobyt pri mori je dobrý spôsob, ako tento vývoj zastaviť. Ľudia sa počas ciest väčšinou sústreďujú na iné témy, žijú prítomnosťou a nepremýšľajú nad minulosťou a budúcnosťou. Je to teda jedna z možností, ako si účinne odpočinúť a načerpať novú energiu do bežného života, ktorý sa tak zefektívni a bude kvalitnejší,“ skonštatovala Tatiana Vaškovicová, konzultantka a lektorka obnovy emocionálnej, mentálnej a fyzickej rovnováhy.

Tento rok si Slováci, ak mohli, „bookovali“ letenky hlavne do prímorských európskych destinácií. Väčšina však strávila dovolenku doma.

Napriek tomu, že si cestu k moru nevieme nahradiť ničím adekvátnym, asi polovica ľudí si predsa len našla iné alternatívny, ako vyčkať na zlepšenie situácie, vrátane čítania obľúbených knižiek či sledovania filmov (37 %), virtuálnych návštev populárnych destinácií (20 %), prípravy zahraničných pokrmov (18 %) alebo štúdia nových jazykov (13 %).

Niektorí Slováci zároveň už v súčasnosti plánujú svoje budúce cesty. Viac ako 50 % chce navštíviť destinácie, kde ešte neboli a zažiť niečo nové. Iba štvrtina sa pravdepodobne vydá do svojej obľúbenej destinácie, ktorú už poznajú.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.