Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Legendy zo slovenských hradov a zámkov

Slovensko patrí ku krajinám, ktoré majú na svojom území najviac hradov a zámkov

Bojnický zámok

Jeden z najkrajších zámkov na Slovensku je opradený legendou hororového žánru. V rokoch 1980-1990 začalo zo sarkofágu, kde je uložený gróf Pálffy vytekať čierna tekutina. Niektorí si mysleli, že sú to grófove slzy – a to z dôvodu, že sarkofág mal byť premiestnený do Prahy. Po ponechaní sarkofágu v Bojnickom zámku tento jav prestal.

Čachtický hrad

Je vôbec niekto, kto by nepoznal Krvavú grófku? Legenda hovorí, že grófka z obavy zo starnutia zabíjala mladé panny a kúpala sa v ich krvi. O grófke sa doteraz vie aj v zahraničí, pretože tieto kruté činy robila aj na svojich iných panstvách, no najčastejšie sa spája práve s Čachtickým hradom. Neskôr ju odsúdili za vraždy na domáce väzenie v hrade a hovorí sa, že doteraz na niektorých miestach hradu straší a počuť divné zvuky.

Likavský hrad

Hrad, ktorý sa nachádza v Liptovskom regióne, slúžil ako ochrana pred nepriateľmi ale aj ako ubytovňa pre vojakov a väznica. Práve v tejto väznici si odsedel svoje aj Juraj Jánošík. Táto väznica bola aj miestom, kde sa konali popravy. Legenda hovorí, že o hlavu prišiel aj sluha hradného pána. Doteraz stráži poklad a vraj ho o polnoci vidieť, ako sa prechádza po hrade s vlastnou odťatou hlavou pod pazuchou.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.