Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo nám ponúka poľský Krakov?

Krásne mesto neďaleko Slovenska

Druhé najväčšie mesto v Poľsku ponúka jedinečné kulinárske ale aj turistické možnosti. Historické budovy, parky, námestia – to je Krakov. Ideálne miesto na víkendový oddych.

Židovská štvrť Kazimierz

Kedysi bývalé židovské mestečko, dnes historická oblasť, v ktorej sa natáčal film ako Schindlerov zoznam, V dnešných dňoch sú niektoré budovy zachované, nájdete tu aj malé obchody, galérie alebo trhy.

Soľné bane

Bane patria do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V Soľných baniach sa nachádzajú rôzne labyrinty chodieb, soľné lustre, jazierka či dokonca kaplnky. Prehliadka trvá okolo dvoch hodín a je dobré si rezervovať lístky vopred. Pred baňami sa tvoria dlhé rady.

Vrch Wawel

Dominanta Krakova, na ktorej sa týči hrad z 10. storočia. Tento hrad je veľmi obľúbený pre turistov, a preto tu býva vždy veľa ľudí – najmä cez spomínaný víkend. Pod hradom je krasová jaskyňa Dračia jama, ktorá pre verejnosť prístupná.

Hlavné námestie

Malebné námestie, ktoré nebýva preplnené – a je považované za najväčšie stredoveké námestie. Objavíte tu množstvo remeselníkov, pouličných umelcov a malých obchodíkov.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.