Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vďaka komu mala SNEHULIENKA také ladné pohyby? Za všetkým je táto žena!

Dožila sa „rozprávkového“ veku!

Pred pár dňami zomrela vo veku 101 rokov americká herečka a tanečníčka Marge Champion(ová). Keď mala 14 rokov, poslúžila ako modelka pre kultový kreslený film Snehulienka a sedem trpaslíkov (1937) z dielne štúdia Walta Disneyho.

​Marge bola známa aj vďaka účinkovaniu po boku svojho manžela a tanečného partnera Gowera Championa vo viacerých muzikáloch z 50-tych rokov. Neskôr získala cenu Emmy za choreografiu televízneho filmu Queen of the Stardust Ballroom (1975).

Narodila sa v roku 1919 ako Marjorie Celeste Belcherová v Hollywoode. Jej otec Ernest Belcher bol učiteľom tanca a priatelil sa s Waltom Disneym. Keď členovia jeho animátorského tímu pracovali na rozprávkovej Snehulienke, študovali pohyby mladej Marge na pódiu. Ich cieľom bolo dosiahnuť realistickejší pohyb postavy.

Snehulienka bola priekopníckym filmom a prvou celovečernou kreslenou snímkou vytvorenou americkým štúdiom. Zaznamenal obrovský úspech u kritikov a stal sa aj komerčným hitom. Championová podobným spôsobom spolupracovala aj na niekoľkých ďalších Disneyho kreslených filmoch – Pinocchio (1940), Fantasia (1940) a Dumbo (1941).

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.