Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Bohyňa a ľadová kráľovná Claudia Schiffer má dnes 50 rokov!

Modelingovú kariéru ukončila krátko po tridsiatke.

Supermodelka Claudia Schiffer bola označovaná za jednu z najkrajších žien sveta. Na obálkach časopisov sa objavila viac ako tisíckrát, čo z nej urobilo držiteľku rekordu, ktorý je zapísaný aj v Guinnessovej knihe rekordov. Najznámejšia nemecká modelka, ktorú pre jej presnosť, pokoj a precíznosť, tichosť a introvertnosť nazývali tiež ľadovou kráľovnou, dnes oslavuje okrúhlu 50-ku!

Módni návrhári, fotografi a reklamní partneri ju majú radi, pretože netrpí rozmarmi a vrtochmi celebrít. Prakticky od začiatku svojej kariéry bola múzou Karla Lagerfelda, ktorý patril medzi najuznávanejších a najvplyvnejších svetových módnych návrhárov.

Claudia Maria Schifferová sa narodila 25. augusta 1970 v Rheinbergu v Západnom Nemecku. Pochádza z právnickej rodiny. Bola najstaršou zo štyroch detí a už od tínedžerského veku pracovala u otca v advokátskej kancelárii, pôvodne sa totiž chcela stať právničkou. Získala kvalitné vzdelanie a už v mladom veku sa dohovorila po anglicky a francúzsky.

V októbri 1987 si ju v düsseldorfskom klube (Checkers) na tanečnom parkete všimol šéf modelingovej agentúry Metropolitan Model Agency, Michel Levaton, ktorý jej navrhol kariéru modelky. Rodičia jej umožnili fotiť počas víkendov a školských prázdnin pod podmienkou, že bude pokračovať v štúdiu.

S modelingom začala až po dokončení strednej školy. Presunula sa do Francúzska, kde sa jej po pár mesiacoch podarilo dostať sa na titulku časopisu Elle. V roku 1989 v nej fotografka Ellen Von Unwerth uvidela podobnosť s herečkou Brigitte Bardotovou. Séria fotografií znázorňujúcich francúzsku herečku upútala výrobcu džínsov Guess. Stala sa tvárou globálnej reklamnej kampane, čo preslávilo nielen ju, ale aj samotný reťazec. Okamžitý úspech pritiahli ďalšie titulky časopisov, až si ju napokon vybral módny návrhár Karl Lagerfeld za novú tvár značky Chanel. Táto práca jej zabezpečila celosvetový úspech.

Jej vzhľad je neprehliadnuteľný. Vďaka modrým očiam, plným perám, blonďavým vlasom, vysokej (180 centimetrovej) a štíhlej postave sa v roku 1993 (s ročným príjmom 10 miliónov dolárov) stala najlepšie platenou topmodelkou na svete.

Predvádzacie móla opustila Claudia Schiffer krátko po tridstiatke. Po odchode z módneho biznisu sa v roku 2002 vydala za britského filmového režiséra a producenta Matthea Vaughna. V 90-tych rokoch tvorila pár s iluzionistom Davidom Copperfieldom.

Popri kozmetike a móde sa venovala príležitostne aj hraniu. Pred kamerou sa objavila napríklad vo filmoch Richie Rich (1994), Pręt-ŕ-porter (1994), The Blackout (1997), Black and White (1999), Zoolander (2001). Účinkovala tiež v dokumentárnych a televíznych filmoch a objavila sa vo videách speváka Bon Joviho či skupiny Westlife.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: (teraz.sk/magazín; YouTube)

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.