Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Harry a Meghan majú bulváru plné zuby: Žalujú ho za nedovolené fotky ich malého syna!

Pohár trpezlivosti pretiekol.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markle podali žalobu na bulvárnych fotografov. Obviňujú ich z toho, že bez povolenia nafotili ich 14-mesačného syna Archieho.

Žalobu podal kráľovský pár v Los Angeles v americkom štáte Kalifornia, kde v súčasnosti bývajú.

Prominentná dvojica podľa vlastných slov počíta s tým, že sa na ňu bude sústreďovať určitá pozornosť médií. Niektorí paparazzovia však prekročili „pomyselnú hranicu“ a nezákonne narušili ich súkromie.

„Pár sa len nedávno dozvedel, že niekto obchoduje s fotografiami jeho 14-mesačného syna Archieho a pritom nepravdivo tvrdí, že ich odfotil na prechádzke v meste Malibu,“ píše sa v texte žaloby.

Manželia upozornili, že fotografie vznikli bez ich vedomia, nezákonne a za účelom zisku a že zachytávajú ich maloletého syna v záhrade ich domu. Návrh podali na základe zákona platného v štáte Kalifornia, ktorý zakazuje niekoho fotografovať bez povolenia v súkromí jeho domova. Zákaz platí aj v prípadoch, keď sú takého zábery zhotovované zvonku.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu obviňujú paparazzov, že prelietali ponad ich dom helikoptérami, fotografovali ich za pomoci dronov a že prerezávali bezpečnostné oplotenie, aby sa im lepšie fotilo.

Ešte 31. marca sa dvojica oficiálne vzdala svojich kráľovských povinností a presťahovala sa do Los Angeles, rodného mesta Markleovej. Meghan a Harry už nedisponujú titulom „kráľovská výsosť“ a nie sú platení z verejných prostriedkov. Pár sa priznal, že toto jeho rozhodnutie ovplyvnili aj útoky médií, najmä britského bulváru, ktoré boli dokonca niekedy aj rasistické.

Harrymu, ktorý je aktuálne šiestym v poradí v rámci nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a dvojica si ponechala tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

Princ Harry nepriamo prirovnal „nemilosrdnú kampaň“ zacielenú na jeho manželku k prístupu médií k jeho zosnulej matke princeznej Diane. Tá zahynula počas autonehody, keď ju v Paríži prenasledovali paparazzi fotografi (v auguste 1997).

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.