Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Autorka Harryho Pottera začala postupne na internete zverejňovať svoju novú knihu pre deti – ZADARMO!

Chce im aspoň trochu spríjemniť obdobie, ktoré kvôli koronakríze prežívajú.

Preslávená britská spisovateľka J. K. Rowling začala na internete postupne zverejňovať svoju novú knihu s názvom The Ickabog, ktorú si bude možné čítať zadarmo online.

Je to zároveň je prvé dielo pre deti od čias Harryho Pottera.

Autorka kníh o čarodejníckom učňovi Potterovi uviedla, že pred desaťročím napísala rozprávku na dobrú noc pre svoje deti. Je zasadená do vymyslenej krajiny a ide o samostatný príbeh „o pravde a zneužívaní moci“. Je určená pre deti od sedem do deväť rokov a nenadväzuje na iné jej knihy.

Ako ďalej vysvetlila, náčrt knihy zostal na povale jej domu, pretože sa rozhodla sústrediť na písanie kníh pre dospelých.

Spisovateľka dodala, že jej deti, teraz už tínedžeri, boli „dojemne nadšené“, keď im nedávno naznačila, že príbeh opráši a bezplatne zverejní. Pamätali si ho ešte z raného detstva, keď na ňom pred desiatimi rokmi pracovala a pred spaním im čítala hotové časti.

„Posledných pár týždňov som ponorená do fiktívneho sveta, hoci som si myslela, že doň už nikdy nevstúpim. Keď som knihu dokončovala, začala som po večeroch znova čítať rodine jednotlivé kapitoly,“ opisovala.

Čitatelia sa v knihe dozvedia o povesti o obávanom netvorovi menom Ickabog, ktorý „vraj hltá deti a ovce“, napísal britský portál BBC.

Prvé dve kapitoly boli na internete zverejnené v utorok, pričom každý deň (o 15-tej) budú pribúdať ďalšie (až do 10-teho júla).

Kniha vyjde v tlači v novembri. Autorka venuje všetky zisky z predaja projektom na pomoc ľuďom, ktorých postihla pandémia koronavírusu obzvlášť tvrdo.

Rowling tiež vyzvala deti, aby ku kapitolám zverejneným online kreslili obrázky a posielali jej ich každý deň na sociálne siete. Najlepšie potom vydavateľ vyberie do tlačenej podoby knihy – ona sama nebude rozhodovať, ktoré sú najlepšie.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.