Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Česká kapela Chinaski ešte nepovedala posledné slovo! Nový album „11“ ste už počuli?

Obľúbená česká kapela Chinaski vydala svoj jedenásty štúdiový album.

Dlhoočakávaná platňa dostala symbolický názov 11. Ponúka rovnaký počet nových skladieb. Hudobníci okolo speváka Michala Malátneho nahrali album v novej česko-slovenskej zostave. Na basgitaru hrá Tomi Okres, ktorý v minulosti pôsobil v kapele IMT Smile.

„Po viac ako 15-tich rokoch v starej zostave kapely nám už došla energia a bolo to na pódiu poznať. Vedel som, že ak to nezmeníme, nemá cenu pokračovať ďalej. Reálne hrozilo, že Chinaski skončí. Napokon sme zohnali novú posilu, mladú krv a mám z toho dobrý pocit. S novými členmi spoločne cítime, máme spoločný humor, názor na svet a z toho vznikajú krásne pesničky, ktoré vydávame na novom albume 11,“ nechal sa počuť líder kapely.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Väčšina pesničiek vznikla po koncerte v šatni. Len tak, na akustických gitarách, z čistej radosti, že sme spolu. Má teda kapelového a večierkového ducha. Myslím, že je to náš najsilnejší album a mám z neho veľkú radosť,“ uviedol pre médiá spevák Michal Malátný.

Chinaski nový album nahrávali v Prahe, Mikulove, Mníchove a v Londýne. Napriek tomu, že občas využili producentské skúsenosti Nemca Reinholda Macka (Queen, David Bowie) alebo Angličana Sachu Skarbeka (James Blunt, Adele, Miley Cyrus), väčšinou sa snažili spoľahnúť na seba.

Kapela Chinaski odohrala v novej zostave 130 koncertov a obhájila pozíciu jednej z najúspešnejších českých kapiel, ktorá vie pritiahnuť publikum do klubov, malých aj veľkých hál a byť headlinerom tých najväčších festivalov. V roku 2020 sa chystá na halové turné po väčších mestách Českej republiky. Okrem toho, Chinaski plánujú symbolický koncert v Jičíne, rodisku speváka Michala Malátneho, ktorý kapela odohrá vo výročný deň 26. novembra, presne 25 rokov od krstu prvého albumu, ktorý bol na rovnakom mieste.

Zdroj: TASR; YouTube

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.